Mostar u centru pažnje, na Otoci bez interesa za fudbalom

Posjeta na bh. stadionima

Mostar u centru pažnje, na Otoci bez interesa za fudbalom

E. Škorić

U šest susreta osmog kola Lige za prvaka i Lige za opstanak prisustvovalo je ukupno 9950 gledatelja.

U centru pažnje bio je derbi između Zrinjskog i Sarajeva i susret u Mostaru bio je najgledaniji. Pod Bijelim brijegom meč je pratilo ukupno 3200 gledalaca, prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH.

Drugi najposjećeniji stadion bio je Bilino polje u Zenici. Susret između Čelika i Metalleghea promatralo je 3000 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Dobra posjtea zabilježena je i u Krupi, jasno zbog činjenice da je u ovom malom mjestu gostovao Željezničar. Susret ovih timova pratilo je 2000 ljudi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tuzli je bilo 1000 gledalaca na meču Sloboda - Radnik, dok je samo 200 ljubitelja fudbala pratilo okršaj Širokog i Viteza, a samo njih 150 odlučilo je da prošeta do Otoke i da uživa u golijadi Olimpika i Mladosti.

MJESTO MEČ gledalaca
Mostar Zrinjski - Sarajevo 3200
Zenica Čelik - Metalleghe 3000
Krupa Krupa - Željo 2000
Tuzla Sloboda - Radnik 1000
Široki Brijeg Široki - Vitez  200
Otoka Olimpik - Mladost  150
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije