Mostarski malonogometaši osvojili prestižni turnir u Italiji

Veliki uspjeh MAS-a

Mostarski malonogometaši osvojili prestižni turnir u Italiji

U Aosti (Italija) je u periodu 12. do 15. juna održan jedan od najvećih turnira u fudbalu i futsalu na prostoru Evrope. 

Preko 350 ekipa iz 12 zemalja uzelo je učešće u trodnevnom takmičenju dječaka i djevojčica uzrasta od 6 do 15 godina. Bosnu i Hercegovinu je predstavljao MAS (Mostarska asocijacija sporta). Mladi mostraski malonogometaši osvojili su prvo mjesto u futsalu, i to u dvije kategorije.

„Sam podatak da se na ovoj manifestaciji okupilo preko 3500 dječaka govori dovoljno o ozbiljnosti projekta. Biti dio ove priče za svakoga od nas predstavljalo je neprocjenjivo iskustvo, a mogućnost odigravanja finala u početku se činila samo snom. Odlaskom na ovaj turnir cilj nam je bio prvenstveno nagraditi naše dječake koji su se posebno istakli tokom protekle godine. Iako sama ideja MAS-a ne stavlja kao prioritet rezultate, moram istaći da je prelijep osjećaj doći do samoga finala i osvojiti turnir,“ izjavio je trener MAS-a Elvir Salčin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.