Mostarski rivali najavili pobjedu na derbiju

Osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine

Mostarski rivali najavili pobjedu na derbiju

M. Maksimović

Po 32. put mostarski gradski rivali Zrinjski i Velež ukrstit će koplja, ovog puta u okviru osmine finala Kupa naše zemlje, samo šest mjeseci nakon ligaškog derbija u kojemu je pobjedu ostvario Zrinjski.

Dosadašnji kup dvoboji bili su posebno napeti, a zanimljivo je da primjerice Zrinjski iz dva pokušaja u ovom takmičenju nije uspio poraziti Velež Pod Bijelim brijegom.

“Više smo koncentrisani na prvenstvo, ali bez obzira na to, sutra ćemo pokušati odigrati kvalitetno i iznenaditi favorizovani Zrinjski. Imali smo malih problema s kadrom, sigurno je da nećemo rizikovati s igračima koji su roviti, a priliku će dobiti samo oni koji su potpuno zdravi”, rekao je trener Veleža Ibro Rahimić.

S druge strane Vinko Marinović najavio je promjene u timu kako bi sačuvao svježinu pred naredne važne mečeve protiv Sarajeva, revanš u Vrapčićima, te sa susret s Olimpikom.

“Želja nam je ostvariti pobjedu i proći dalje. Znamo da je Kup sprecifičan i da će biti teško ostvariti željeni rezultat, ali ja vjerujem da ećemo mi pobijediti i u miru otići na revanš. Sigurno je da će biti promjena jer ne može uvijek igrati isti sastav”, rekao je Marinović.

Kapiteni Pero Stojkić i Amer Mahinić najavili su hrabru igru i borbenost od početka do kraja utakmice.

“Dat ćemo maksimum kako bismo izvukli što bolji rezultat Pod Bijelim brijegom”, rekao je Mahinić, da bi Stojkić istakao:“Svjesni smo važnosti derbija u kojim go dda se okolnostima igra. Dat ćemo maksuimum kako bismo

izborili miran revanš. Iskreno ne poznajemo dovoljno sadašnji tim Veleža, ali sam siguran da smo mnogo kvalitetniji”.

U timu Zrinjskog ovog puta neće biti Marija Barića, dok će na drugoj strani meč preskočiti Riad Demić i Nedžad Serdarević.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi