"Možda će nam 13. kolo biti sretno"

Alfredo Casimiro, trener Slobode:

"Možda će nam 13. kolo biti sretno"

Ispred fudbalera Slobode još je jedno teško iskušenje. U subotu na travnjak Tušnja dolazi mostarski Velež, stari rival, koji ljubiteljima fudbala u Tuzli 23. maja 2012. godine nije ostao u lijepom sjećanju. 

Bez obzira na prošlost, u Slobodi su svjesni da bez maksimalnog angažmana ne mogu ostvariti toliko željeni povoljni rezultat. 

"Možda će nam 13. kolo biti i sretno. U Banja Luci nismo igrali loše, ali je evidentno kako nemamo završnice. Faktički od povrede Igora Radovanovića nismo postigli gol. Momci su spremni i žele dati svoj maksimum, a računamo i na podršku naših vjernih navijača koji su naš 12. igrač i koji su u Banja Luci prepoznali našu želju za dobrim rezultatom", kaže Alfredo Casimiro, trener Slobode. 

Portugalski stručnjak respektuje ekipu iz Mostara. Kaže kako je lakše igrati sa ekipama koje se žele nadigravati, a ne sa onima kojim je glavna preokupacija odbrana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moj tim neće pretrpjeti bitne izmjene. Imamo to što imamo. Borit ćemo se", kaže on.

Susret Slobode i Veleža igra se u subotu od 13.30 sati, a glavni arbitar je Predrag Stankić iz Bijeljine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.