Može li Sarajevo pregaziti Vrbas, ko će gazdovati Mostarom?

Revanš susreti Kupa BiH

Može li Sarajevo pregaziti Vrbas, ko će gazdovati Mostarom?

U srijedu su na rasporedu revanš susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a obzirom na rezultate iz prvih mečeva najinteresantnije će svakako biti u susretima Velež - Zrinjski i Borac - Sarajevo.

Prvi duel mostarskih rivala završen je bez pobjednika uz remi od 2:2 koji nešto više odgovara domaćinu revanša, ekipi Veleža. Sastav Nedima Jusufbegovića branit će prednost gola u gostima, dok će Plemići danas morati krenuti nešto otvorenije od samog početka utakmice. Pravdu u duelu mostarskih dijelit će Dragan Skakić, a upravo je u prvom meču Zrinjskog i Veleža na stadionu Pod Bijelim brijegom Ognjen Valjić bio jedna od centralnih figura ovoga susreta. Nadati se da to danas u Vrapčićima neće biti i njegov kolega.

Sastav Širokog Brijega će u revanšu protiv Mladosti iz Velike Obarske imati gotovo rutinski posao. Igrači Slavena Muse su u prvom meču stekli prednost od 3:1 koju danas trebaju samo potvrditi, a vjerovatno će strateg kluba sa Pecare danas ponovo izvesti kombinovani tim protiv sastava koji se grčevito bori za ostanak u društvu najboljih bh. klubova. Sve osim pobjede Širokobriježana i prolaska u polufinale najmasovnijeg domaćeg takmičenja bilo bi ravno senzaciji.

Olimpic je nakon poraza na Grbavici u okviru prvog kola proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige polako dizao svoju formu, a remi u prvom meču Kupa BiH protiv Zvijezde i potom domaća pobjeda protiv Viteza u prvenstvu, dokaz su da je tim Mirze Varešanovića iza sebe ostavio poraz od 3:0 u meču sa Željezničarom. Rezultat iz prve utakmice sa ekipom sa Banja Ilidže domaće stavlja u prednost, ali jasno je da Vukovi sa Otoke neće čekati da protivnik napadne njih nego će željeti da pobjedom izbore plasman meču četiri tima u Kupu Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Jedini revanš meč četvrtine finala nacionalnog Kupa koji se igra u noćnom terminu je duel Borca i Sarajeva. Banjalučani su u samo četiri dana napravili dva sjajna rezultat u susretima sa Bordo timom, ali će to morati potvrditi večeras na svom domaćem terenu. Izabranici Vinka Marinovića imaju prednost od 2:1 iz prvog susreta, a gostima za prolazak dalje treba pobjeda od dva gola razlike ili pobjeda od jednog gola razlike, recimo 3:2 ili 4:3. Meho Kodro je nakon lošijih nastupa svog tim priznao da su njegovi igrači u blagoj krizi, ali da je sastav koji on predvodi sa klupe kadar svakom protivniku u ovoj ligi dati dva gola. Je li to zaista tako saznati ćemo večeras od 18:30 kada počinje susret na Gradskom stadionu u gradu na Vrbasu, a pravdu na njemu će dijeliti Edin Jakupović. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.