"Možemo ispasti sa dvije pobjede, ali i ostati sa dva boda"

Trener Viteza za SportSport.ba

"Možemo ispasti sa dvije pobjede, ali i ostati sa dva boda"

Piše: S. Mlaćo
Nogometaši Viteza u nedjelju će u jednom od najvažnijih mečeva sezone za njih ugostiti Mladost iz Doboja Kaknja.

Pobjeda u Širokom Brijegu (1:0), dala je veliku nadu Vitežanima da na kraju mogu izboriti opstanak u ligi, ali sigurno da ih u nedjelju očekuje veoma kvalitetan rival.

Mladost je davno već osigurala opstanak, te će u Vitez doći rasterećena.

"Nemamo šta čekati. Dva kola su do kraja i moramo sve učiniti da u nedjelju slavimo. Nedostajati će nam Muminović, a ne znam da li nam je prednost što Mladost dolazi rasterećena, jer su oni veoma kvalitetna ekipa", jasan je bio u razgovoru za SportSport.ba trener Viteza Slaven Musa.

U Vitezu će sigurno osluškivati i informacije sa susreta Čelik - Olimpik, te Metalleghe -Široki Brijeg, s obzirom da su Čelik i Metalleghe direktni rivali tima iz Viteza.

"Sigurno je da ćemo pratiti te mečeve, i realno je da je Čelik kvalitetniji od Olimpika koji je već ispao. Sve osim pobjede domaćina u tom meču bilo bi iznenađenje, a Široki Brijeg je kvalitetnija momčad u ligi od svakog, pa vidjet ćemo kako će to završiti", mišljenja je strateg Vitežana.

Prošlo kolo i pobjeda Viteza nad Širokim Brijegom (1:0) donijela je prekid negativne serije Viteza od čak 14 mečeva bez pobjede, ali i brojne medijske natpise da je meč odigran na Pecari bio dogovoren u korist Vitežana. Musa ističe da se on time ne opterećuje.

"Mi gledamo samo sebe i nismo se ni ranije zamarali nekim stvarima. Svaki klub ima neki pozitivan ili negativan skor, te i mi imamo problema kao i svaki klub. Dat ćemo sve od sebe da u nedjelju slavimo, a može se desiti da nam i dvije pobjede ne budu dovoljne, ali isto tako da izborimo opstanak i sa dva boda u dva meča. Kako god, na nama je prvo da slavimo u nedjelju", dodao je Musa na kraju razgovora.


Premijer liga BiH