Mramor savladao Priluk

Druga liga FBiH - Sjever

Mramor savladao Priluk

J. Duvnjaković

Nogometaši Mramora danas su u okviru 23. kola Druge lige FBiH-Sjever na stadionu u Mramoru savladali ekipu Priluka rezultatom 2:1.

Utakmica u kojoj su domaćini imali više konkretnih prilika na kraju je završila pobjedom kojom Mramor nastavlja pratiti vodeće ekipe na tabeli. Na prvi pogodak se nije dugo čekalo, već u 15. minuti Priluk dolazi do vodstva.

Mahovkić sa tridesetak metara upućuje udarac prema golu Mramora i pogađa mrežu golmana Halilovića za konačan rezultat prvog poluvremena. Trener Mramora Zahirović je na poluvremenu odlučio zamijeniti neke igrače, što se ispostavilo kao pravi potez.

Već u 55. minuti Mramor dolazi do izjednačenja, nakon ubacivanja iz kornera mrežu gostujuće ekipe glavom pogađa Klimentić. Sve veći pritisak na zadnju liniju Priluka na kraju rezultira pogotkom, nakon prodora po desnoj strani i ubacivanja, u kaznenom prostoru se najbolje snašao Bećić koji glavom pogađa gol Priluka za 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Mogla je ekipa Mramora uz malo sreće i do trećeg gola, u sudijskoj nadoknadi dosuđen je korner za goste, golman Priluka odlazi u kazneni prostor, a do lopte nakon ubacivanja dolazi Kasumović, koji sa centra pogađa stativu gola Priluka.

U narednom kolu ekipa Priluka dočekuje Prokosoviće, dok će ekipa Mramora u goste kod ekipe Mladosti iz Malešića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi