Mreže mirovale u Banjoj Luci, Metalleghe u teškoj situaciji

Remi Metalleghea i Širokog

Mreže mirovale u Banjoj Luci, Metalleghe u teškoj situaciji

E. Škorić

Metalleghe i Široki Brijeg odigrali su susret bez golova u devetom kolu Lige za opstanak.

Olimpik je već ispao, pa se u zadnja dva kola traži još jedan putnik u Prvu ligu Federaciju BiH, a za sada najbliže tome je Metalleghe, koji je danas odigrao nerijeđeno u Banjaluci sa Širokim, no Vitez i Čelik su ostvarili pobjede i tim Mate Neretljaka je u nezavidnoj situaciji.

U zadnjem kolu Metalleghe će gostovati Mladosti, a Čelik gostuje na Otoci, dok će Vitez igrati u gostima kod Širokog Brijega.

U prvih 20 minuta nije bilo prilika, a vrijedno spomena jedino je autogol Dženana Duraka za domaće. Tek u 31. minuti udarac u okvir gola Metalleghea, ali je Krstanović šutirao ravno u Fejzića.

Mogao je Metalleghe do vodstva u završnici prvog dijela, ali je Beganovićev projektil odsjeo na okviru gola Širokobriježana, pa je ostalo 0:0 do odlaska na odmor.

U 57. minuti Durak je imao kolosalnu šansu za Metalleghe, no Bilobrk je spasio Široki. Na drugoj starni Marković puca pored gola Jajčana. Lončar je imao stopostotnu šansu u 70. minuti, ali Fejzić maestralno brani njegov udarac s nekoliko metara.

Imao je Beganović izuzetno dobru šansu u 75. minuti, ali je Bilobrk opet dobro odbranio, da bi potom Durak zbog simuliranja dobio drugi žuti karton i Metalleghe je s desetoricom dočekao kraj, ali promjena nije bilo, mada je Čabraja izašao sam na gol Fejzića u 84. minuti, ali puca pored gola.

Metalleghe - Široki 0:0

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Durak, Zeba, Sasanović, Vidović, Deak, Beganović, Savinović, Vidaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Zlomislić, Čabraja, Ćorlua, Menalo, Lončar, Krstanović, Marković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi