Muftić: Nedostatke ćemo nadoknađivati borbenošću

Čelni čovjek MNK Željezničar za SportSport.ba

Muftić: Nedostatke ćemo nadoknađivati borbenošću

S. Mlaćo

Sa pripremama za novu, svoju debitantsku sezonu Premijer lige BiH u futsalu, sinoć su počeli futsaleri Željezničara.

 Na prozivci te prvom treningu koji je odmah odrađen vladala je sjajna atmosfera, a od novajlija odazvali su se Sedin Šahman, Semir Gušo i Edo Demirović. Klub je zvanično napustio Emir Đuderija.

Čelni čovjek MNK Željezničar Ahmed Muftić kazao je za SportSport.ba da je ovaj klub u pregovorima sa još nekoliko potencijalnih pojačanja, ali da će sve biti poznato u narednom periodu. Još uvijek nije poznata sudbina Dražena Novoselca sa kojim čelnici kuba vode pregovore o ostanku.

"Nećemo se lako predati nijednu utakmicu. Nadoknadit ćemo ono što nam nedostaje svojom borbenošću, Željo je uvijek tako igrao. Ginut ćemo za svaku loptu, a svakako da nam je prednost što ćemo domaće utakmice igrati na Grbavici. To je velika razlika u odnosu na raniji period, vidjelo se to odmah sinoć na prvom treningu", kazao je Muftić za SportSport.ba.

Novina je da će kapiten Mirza Ajanović ubuduće biti trener-igrač u klubu, odnosno prvi pomoćnik treneru Rokši, dok je novi sekretar kluba Munib Agović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi