Direktor MNK Željezničar

Muftić: Planovi kluba za budućnost su veliki

S. Mlaćo

MNK Željezničar danas je u sedmom kolu Prve lige Federacije BiH u futsalu deklasirao MNK Calp iz Zenice rezultatom 12:1.

Zeničani su se držali samo u prvim minutama ovog meča, a onda je uslijedilo pravi potop. Plavi su pružili lepršavu igru koja svakako može radovati čelnikce kluba.

"Poslije Mostara ovo je povratak u život i pobjednički kolosijek. Pokazujemo da smo najbolja ekipa, a u Mostaru smo imali nesreću da promašimo dva penala i izgubimo utakmicu. Naš cilj je Premijer liga i ja vjerujem da ćemo u tome uspjeti", kazao je direktor MNK Željezničar Ahmed Muftić.

Iako tek nedavno osnovan, MNK Željezničar može se pohvaliti kao jedan od uređenijih sportskih kolektiva u našoj zemlji.

"Mi smo u razgovoru sa trenerom doveli samo namjenska pojačanja i danas su to momci opravdali. Obukli smo se novom opremom, sponzora Adidas i zahvaljujemo se direktoru te firme gospodinu Branku. Mi idemo korak po korak, ali sigurno ćemo izdržati u našim nakanama", dodao je Muftić. 

U ovom klubu imaju velike planove za budućnost, što je priznao i naš sagovornik.

"Planovi za budućnost su Premijer liga, ali i futsal škola za djecu. Mi počinjemo sa futsalom školom i trenirati će se na Ilidži, Dobrinji i Novom Sarajevu. Sve zavisi od toga kada će dvorana u Novom Sarajevu biti spremna, a mislim da ćemo kvalifikacije igrati u toj dvorani, zahvaljući naravno načelniku Općine koji je to čvrsto obećao", istakao je Muftić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi