Muhamed Begagić ponovo izabran za predsjednika

Izborna skupština NS ZDK-a

Muhamed Begagić ponovo izabran za predsjednika

D. Kurbegović

Jučer je u Zenici održana Izborna skupština NS ZDK-a. Delegati skupštine, njih 27, za novog-starog predsjednika izabrali su Muhameda Begagića iz Zenice.

On će biti na čelu Izvršnog odbora za period 2016-2020 godina,interesantno da je Begagić Persona non grata u Zenici, budući da su svi ljubitelji nogometa u Zenici uperili prst prema ovom čovjeku, koji se navodno sve pita kada je u pitanju NK Čelik iz Zenice.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su:Vehbija Begić,Igor Andrejević,Vejsil Ašlama,Hajrudin Alić,Osman Bačinović,Kemal Brkić,Muhamed Osmić,Alija Porča,Borislav Pranjić.Jedanaesti član IO NS ZDK-a biće imenovan iz NK Čelik. Funkciju potpredsjednika saveza obavljaće Igor Andrejević.

Novi članovi IO NS FBIH su Suvad Spahić i Emir Zaimović iz Kaknja, dok su u Izvršni odbor NFS BIH imenovani:Muhamed Begagić i Mirsad Heleg.Po četiri delegata su izabrana u Skupštine NS FBIH i NFS BIH,kao i u ostale organe i tijela saveza.Na kraju skupštine delegatima se obratio predsjednik Muhamed Begagić koji se zahvalio prisutnima na izboru, a u svom kraćem izlaganju između ostalog naglasio je da će ciljevi NS ZDK-a u narednom periodu biti poboljšanje infrastrukture,omasovljenje klubova,rad s omladinskim kategorijama kao i osiguranje boljih uslova za razvoj ženskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi