Muhamed Bešić među deset najvećih otkrića Mundijala

Izrabrao Whoscored.com

Muhamed Bešić među deset najvećih otkrića Mundijala

Portal Whoscored.com izabrao je deset najvećih igračkih otkrića Svjetskog prvenstva. Među njima nalazi se i reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić. 

Svjetsko prvenstvo oduvijek je bilo idealna prilika da se uskoči u prvi plan, navodi autor pomenutog teksta.

Najveća otkrića Mundijala su: Islam Slimani (Alžir), Diego Benaglio (Švicarska), Ron Vlaar (Holandija), Mehrdad Pooladi (Iran), Jermaine Jones (SAD), Muhamed Bešić (Bosna i Hercegovina), David Ospina (Kolumbija), Giancarlo Gonzales (Kostarika), Admir Mehmed (Švicarska) i Ivan Perišić (Hrvatska).

Mladi Bosanac Muhamed Bešić na svom premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu imao je zadatak zaustaviti Lionela Messija. To je uradio dosta dobro iako je Messi na toj utakmici postigao gol. Imao je tačnost dodavanja 91 posto. U posljednje vrijeme govori se o mogućem prelasku iz Ferencvarosa u Everton ili Swansea, stoji između ostalog u tekstu.

Pomenutih deset igrača trenutno su najtraženija roba na svjetskom fudbalskom tržištu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.