Muharemović trener Veleža

Legenda Želje na klupi Rođenih

Muharemović trener Veleža

E. Škorić

Fudbalski klub Velež dogovorio je saradnju sa Dželaludinom Muharemovićem.

Muharemović je imenovan za šefa stručnog štaba Rođenih.  Muharemović će tako upotpunit stručni štab Veleža, nakon što je prije više od mjesec dana Nedim Jusufbegović podnio ostavku na ovu funkciju.

"Nakon što se okončala saradnja sa Nedimom Jusufbegovićem, preko mjesec dana u potrazi smo za adekvatnim trenerom, koji bi se uklopio u viziju razvoja kluba. U tom periodu smo obavili razgovore sa brojnim imenima koji su u svojoj karijeri igrali u Veležu. Nažalost neki od njih imaju ugovore, dok drugi čekaju angažman u inostranstvo. Osim toga imamo nažalost još dosta naših bivših igrača koji još nemaju UEFA profi licencu, te samim tim ne mogu biti šefovi stručnog štaba nekog kluba u Premier ligi BiH. Također, desila se takva situacija da je Meho Kodro jednostavno nakon prestanka saradnje sa Sarajevom želio prije svega odmor od bh fudbala. U međuvremenu dvojac Kalajdžić-Dizdarević je dobro obavio posao i željeli smo da naš novi šef bude neko koje spreman da timski sarađuje sa provjerenim trenerima koji već dugo rade i poznaju našu ekipu. Izbor je Dželaludin Muharemović, mlad i perspektivan sportski radnik koji je dugo godina u fudbalu i odlično poznaje BH Premier ligu i odnose u našem fudbalu. Obzirom da period u kojem pravo da pomoćni treneri mogu voditi ekipu ističe u subotu, njegovim imenovanjem smo upotpunili stručni štab, te neće biti nekih eventualnih sankcija NS BiH", rekao je Adis Čevra, predsjednik kluba.

Muharemović je više od 12 godina igrao za Željezničar, a u timu s Grbavice je sedam godina obnašao funkciju sportskog direktora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S Veležom je potpisao ugovor do ljeta 2016. godine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.