Pobjeda za rođendan

Mujdža: Džeko je uvijek bio na pravom mjestu

Mensur Mujdža večeras je imao razlog za dvostruko slavlje, a uz prvu pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO 2016 proslavit će i svoj rođendan.

"Mislim da smo odradili svi dobar posao, rano smo postili gol, a potom i drugi u pravo vrijeme početkom drugog poluvremena. Dobro je da smo tako rano postigli golove, a poslije toga smo lakše dolazili do njihovog gola kada smo imali neku sigurnost", istakao je desni bek našeg nacionalnog tima.

Desna strana našeg tima bila je jako agilna u meču sa Andorom, ali su svi golovi pali preko lijeve strane.

"To nam je i bio cilj, da ih pokušamo probiti po bokovima jer su u sredini dosta zgusnosti. Hvala Bogu pa smo to uspjeli, a uopšte nije bitno s koje strane su stigle asistencije", rekao je Mujdža, te dodao:

"Bitno je da je Džeko uvijek bio na pravom mjestu i super je da je zabio tri gola".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju smo Mujdžu pitali koliko nam odgovaraju pobjede Velsa i Belgije u okviru 5. kola kvalifikacija za EURO 2016.

"Iskreno ne znam, čuo sam za rezultate, ali stanje na tabeli mi nije poznato. Mislim da se time trenutno ne bi trebali pretjerano zamarati", rekao je na kraju fudbaler njemačkog Freiburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.