Bh. reprezentativac nakon poraza

Mujdža: Zakazali smo, Belgijanci su bili bolji

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija BiH poražena je od Belgije u sklopu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, a rezultat susreta odigranog u Briselu glasio je 3:1. 

Nakon utakmice pred novinare je stao defanzivac Mensur Mujdža, koji i dalje vjeruje da naš nacionalni tim može izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

"Mislim da smo utakmicu otvorili na najbolji moguci način. Umjesto da nam Džekin gol da više energije i samopouzdanja, mi smo tu zakazali i mislim da je bilo prostora da bolje otvaramo igru. Belgijanci su bolje stajali na terenu i kroz golove dali su sebi dobru prednost", kazao je Mujdža i dodao:

"Teško je reći šta nije štimalo u igri. Nakon analize ćemo znati šta je bilo dobro, a šta ne."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šanse za baraž, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo?

 "S obzirom na početak kvalifikacija, znali smo kakva nas situacija očekuje. Bez obzira kako je ova utakmica završila, mi moramo pobijediti u sljedećim utakmicama i mislim da imamo velike šanse", zaključio je Mujdža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.