Mujkanović: Ako Željo želi Kostića, neka plati obeštećenje

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

Mujkanović: Ako Željo želi Kostića, neka plati obeštećenje

A. Beganović

U posljednjih nekoliko dana pažnju bh. sportske javnsti privlači status srbijanskog defanzivca Ivana Kostića, koji je ugovorom vezan za Slobodu.

Nije tajna da Kostića u svojim redovima silno želi sarajevski Željezničar, no s obzirom da je ugovorom vezan za Slobodu, ovaj transfer trenutno nije moguće realizovati.

Srbijanski defanzivac je još uvijek stanovnik Tušnja i odnedavno, s obzirom da nije postigao dogovor sa Slobodom oko produženja saradnje, radi po posebnom programu.

Povodom "slučaja Kostić", SportSport.ba je kontaktirao predsjednika tuzlanskog tima Senada Mujkanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada smo preuzeli klub, odlučili smo se za revizije ugovora sa pojedinim fudbalerima. S Kostićem smo prije nekih mjesec dana postigli dogovor, pružili smo ruke jedni drugima, međutim prije početka priprema rekao nam je da ne pristaje na naš dogovor. Svim igračima, pa i Kostiću, je ispoštovano sve što im stoji u ugovoru, a ono što nema na papiru, i što smo navodno dužni, ne možemo i nećemo ispunjavati. Zaključno sa 11. mjesecom, svim igračima smo isplatili sve obaveze i doprinose. Kostić radi po posebnom programu i tako će biti do isteka njegovog ugovora, ukoliko ne promijeni svoj stav. Ukoliko želi ići u Želju, neka sarajevski klub plati obeštećenje", između ostalog je za SportSport.ba istakao prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije