Mujkić: Ne opterećujemo se borbom za Premijer ligu

Golman Budućnosti

Mujkić: Ne opterećujemo se borbom za Premijer ligu

Fudbaleri banovićke Budućnosti od 8. kola i poraza od Gradine 2:0 nisu pognutih glava napustili travnjake u Prvoj ligi FBiH.

Uslijedila je pobjeda nad Braniteljom 3:0, Goraždom 1:0, Igmanom 1:0, remi sa Radničkim 1:1, pobjeda nad Mladosti 1:0, remi sa Jedinstvom 1:1, remi sa Bratstvom 0:0, pobjeda nad Orašjem 2:0, remi sa Metallegheom 0:0, pobjeda nad Čapljinom 1:0, remi sa GOŠK-om 0:0 i pobjeda nad Turbinom 1:0. 

„Igramo bez pritiska i to se odražava na kvalitet naših izvedbi. Imamo 38 bodova, dva manje od lidera Mladosti i u subotu smo domaćini Rudaru. Idemo utakmicu po utakmicu, ali bez bilo kakvih imperativa“, kaže golman Budućnosti Denis Mujkić.

On je jedan od najzaslužnijih što njegov tim nije osjetio gorčinu poraza, a svoju mrežu uspio je sačuvati netaknutom 587 minuta. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„U Jablanici je bio penal za Turbinu, ali sam ga uspio odbraniti. Ponavljam igramo dobro, funkcionišemo kao tim i to sve donosi rezultat. Znamo da smo u konkurenciji timova za prvo mjesto, ali se mi time ne opterećujemo. Igramo najbolje što znamo, a ako to na kraju bude dovoljno za titulu bit ćemo presretni“, kaže Mujkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije