Futsal reprezentacija protiv Kazahstana

Mulahmetović: Pozivam navijače da nas podrže

D. Kurbegović

Futsal reprezentacija BiH sutra u Zenici dočekuje selekciju Kazahstana u okviru baraža za Evropsko prvenstvo. 

Naša selekcija nije imala sreće u ždrijebu, jer smo dobili najgoreg mogućeg protivnika. Ipak atmosfera i optimizam u našim redovima nagovještava da bi u dvomeču naši igrači mogli do iznenađenja.

Kapiten naše selekcije iskusni Nijaz Mulahmetović upitan je za duel protiv Kazahstana jer je u prijateljskoj utakmici protiv Srbije povrijedio zadnju ložu. O šansama naše selekcije u dvomeču govorio je za SportSport.ba.

"Pripreme su dobro odrađene u Trening kampu i Areni, gdje smo imali zaista fenomenalne uslove. Osim par povreda sve je proteklo u najboljem redu, pred nama su dvije važne utakmice i još jedna šansa za ovu generaciju da ispune svoj san i odu na završnicu velikog takmičenja. Ne znam hoću li sutra nastupiti, ali sigurno je da ću igrati u revanš utakmici. Kazahstan je veoma jaka ekipa, znamo sve o njima, nosioci igre su im Brazilci, koji igraju za aktuelnog klupskog prvaka Evrope, kazahstanski Kairat. Nismo sigurno bez šansi, igraju se dvije utakmice, prva je pred našom publikom , spremni smo dati svoj maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat pred revanš u Kazahstanu", nada se Mulahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Reprezentacija prvi puta svoje utakmice igra u zeničkoj Areni.

"Sve utakmice smo dosad igrali u Sarajevu, gdje nije bio neki odziv navijača, tražili smo drugo mjesto i nadamo se velikoj podršci sutra protiv Kazahstana. Ovim putem sutra pozivam sve navijače da nas podrže, mi ćemo im se sigurno odužiti velikom borbenošću na terenu i nadam se na kraju pozitivnim rezultatom", kazao je za naš portal Mulahmetović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.