Trener Mladosti nakon meča s Vitezom

Mulalić: Ako treba spavaćemo na terenu

E. Škulj

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je na otvaranju sezone upisala tri vrijedna boda protiv ekipe Viteza. 

Komšijski derbi odlučio je Milivoje Lazić sjajnim golom u 35. minuti susreta. Trener Mladosti Edis Mulalić je pobjedom debitirao na klupi Mladosti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

"Prvo kolo uvijek trasira neki put i nama je najbitnije da smo pobjedili. Prvim poluvremenom možemo biti zadovoljni i mislim da smo kontrolirali igru cijelo prvo poluvrijeme. Vitezu nismo dali puno prilika i bitno je da znamo šta hoćemo. Teško je uraditi nešto za pet sedmica. Imamo kompletann novi tim i za pet sedmica ne može to zaživjeti i tačno se vidjelo da u nekim trenucima utakmice igrači su odsutni. Najbitnije je da smo zasluženo dobili ovu utakmicu", rekao je Mulalić, te je dodao:

"Pratili smo igre Viteza i vidjeli smo da je Vitez napravio velike probleme Borcu. Ako neko misli da ćemo lako dobiti Vitez sa četiri-pet golova taj se grdno vara, jer nije to tako lako. Zadovoljni smo prvim poluvremenom i uz određene korekcije iz drugog dijela igre na neke duže staze ovaj koncept može zaživjeti. Cijele pripreme smo bili odsutni od kuće i ovu pobjedu poklanjamo našem predsjedniku. Čovjeku koji je sve ovo napravio i ova pobjeda će biti samo jedna u nizu. Na nama je da radimo i da znamo šta želimo. I mi smo imali određenih problema u sastavljanju kadra i zbog administracije, ali i zbog kaznih nekih igrača iz prošle sezone. Najbitnije je da smo sezonu otvorili pobjedom, vidjeli smo šta možemo, a na nama je da i dalje spavamo ako treba tu na terenu i rješavamo probleme koje imamo", rekao je šef stručnog štaba Mladosti Edis Mulalić nakon susreta na press konferenciji koja je održana u crvenom klupskom salonu. 

U narednom kolu Mladost će na domaćem terenu ugostiti ekipu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi