Željezničar u pripremnoj utakmici savladao Vitez

Mulalić: Bitno je da imamo neki kostur i temelj ekipe

E. Čaušević

Ekipa Željezničara pobijedila je danas u pripremnoj utakmici fudbalere Viteza rezultatom 3:0.

Željezničar je u Sarajevu danas bio ubjedljiv protiv Viteza u prijateljskoj utakmici, a golove za Plave postigli su Đermanović, Lendrić i Mujagić. Trener Željezničara Edis Mulalić kazao je da je igra njegove ekipe još u razvoju, osjeti se mali napredak, ali da tu još ima posla da se sve uklopi do početka proljetnog dijela sezone Premijer lige BiH.

"Bitno je da imamo neki kostur i temelj ekipe na kojem se dalje mogu graditi stvari. Ovo je bila dobra trening utakmica, drago mi je zbog reakcije navijača i da su ljudi prepoznali dobre stvari koje se dešavaju u klubu. Poslužilo nas je vrijeme u dosadašnjem dijelu priprema, bitno je da su igrači zdravi. Najvažnije je da ovaj period prođe bez povreda, te da se ne zaostaje za kondicionim aspektom. Moraš dobar kuhar biti da bi to sve poslagao", rekao je Mulalić.

Ekipa Željezničara sljedeće sedmice putuje u Antaliju gdje će nastaviti pripreme, te odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

"Opteretit ćemo se maksimalno do putovanja u Tursku. Tamo ćemo nam biti fokus samo na tim utakmicama, a do tada ćemo raditi maksimalno. Tamo nas očekuje nekoliko dobrih utakmica i imat ćemo ukupnu sliku koliko koji igrač može pružiti", rekao je Mulalić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo na zemlji i ne obećavamo kule i gradove. Idemo od utakmice do utakmice, od treninga do treniga. Još smo u pelenama za neke stvari, ali idemo lagano u nekom smjeru u kojem mi želimo. Nismo još ni na pola priprema i predostoji još milion stvari koje se moraju riješiti".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije