Mulalić: Mogu trenirati i Real, ali Željo ostaje moj klub
FOTO: EPA

Bivši trener Željezničara za SportSport.ba

Mulalić: Mogu trenirati i Real, ali Željo ostaje moj klub

U subotu će na stadionu Grbavica u okviru 1. kola BHT Premijer lige BiH biti odigran 108. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva. 

Kao igrač veliki ljubimac Manijaka bio je Edis Mulalić. Ovaj temperamentni trener je i nakon napuštanja Grbavice ostao vjeran svom voljenom klubu i stoga nije upitno kome ide podrška pred sutrašnji derbi na Grbavici. 

"Nadam se da će Željezničar pobijediti, iako to neće biti nimalo jednostavno. Bilo bi bolje da je derbi došao nešto kasnije, da se može vidjeti pravo stanje, ovako je već mač sa dvije oštrice. Da li nove igrače može sputati to što nisu nikada igrali ovaj derbi ili će olakšavajuće biti što će nastupiti bez emocija, ostaje nam da vidimo. S nestrpljenjem očekujem da vidim kako će to sve izgledati", kazao je Mulalić na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Kako će 'novi' Željezničar izgledati u narednoj sezoni nije siguran ni Mulalić.

"Vidjet ćemo šta će biti. Pripreme su prošle, a kada te prati više ljudi nego na prijateljskoj utakmici, vidjet ćeš koliko je sati. Ovo je bitna utakmica kako za Željezničar, tako i za Sarajevo. Pobjedniku može trasirati put za dalje, a vjerujem da će i jedni i drugi ući pažljivo u utakmicu i ekipa koja bude znala šta hoće na terenu na kraju će izaći kao pobjednik. Nekada nije presudan ni kvalitet", ističe Mulalić. 

Mulalić vjeruje da se iznenadni odlazak Hervasa neće odraziti na Željezničar.

"Hervasa sam jednom gledao i o njemu ne mogu puno reći, odnosno da li je njegov odlazak plus ili minus za Željezničar, Zašto je otišao, zna samo on. Ipak, Željezničar ima dosta kvalitetnih igrača u veznoj liniji i uvjeren sam da postoje oni koji ga na adekvatan način mogu nadomjestiti. 

Nakon otkaza u bivšem klubu ne krije da je imao poziva. 

"Priželjkujem da nakon male pauze pronađem novi klub. Bile su već dvije-tri ponude, ali ne toliko konkretne, tako da i dalje čekam", kazao je Mulalić i na kraju razgovora za SportSport.ba dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U svakom slučaju, unatoč otkazu Željezničar nije moj bivši klub i nikada neće biti. Možda su neki htjeli da bude, ali nakon 28 godina provedenih na Grbavici jednostavno ne može biti. Ja mogu trenirati i Real Madrid, no zna se ko je na prvom mjestu", poručio je Mulalić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi