Mulalić na zanimljiv način Plavima ukazao na propuste

Analiza susreta protiv Zrinjskog

Mulalić na zanimljiv način Plavima ukazao na propuste

Fudbaleri Željezničara su u svoj posljednji kontrolni susret pred utakmicu prvog pretkola Europa lige sa malteškim Balzanom odigrali u četvrtak protiv Zrinjskog.

Susret na stadionu Pod Bijelim brijegom u kojem je Željezničar gubio sa 1:0 okončan je bez pobjednika, a da bude tako pobrinuo se Secouba Diatta golom u samom finišu utakmice.

Iako su poraz izbjegli u samoj završnici izabranici Milomira Odovića nisu najbolje stajali na terenu, a osjetno je bilo da su Plavi svom protivniku ostavljali previše prostora na sredini terena.

Nakon jučerašnjeg treninga pomoćni trener Željezničara, a svojevremeno i kapiten i komadant odbrane Plavih, Edis Mulalić, u razgovoru sa nekolicinom fudbalera kluba sa Grbavice pokušao je tokom istezanja otkloniti anomalije koje je uočio tokom duela sa Plemićima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mulaliću za to nije bila potrebna nikakva posebna tabla, kreda ili makrer kojim bi im to nacrtao. Vrlo jednostavno koristeći “žabice” u dvije različite boje, Mulalić je demonstrirao kako je Zrinjski kod njegovih fudbalera “otvarao” prostor na sredini terena. 

Greške su uočene, a do utakmice će se svakako raditi na njihovom otklanjanju kako bi ekipa što je moguće bolje taktički pripremljena dočekala gostovanje na Malti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.