Mulalić pravi čuda: Mladost slavila u Banjaluci

Tim iz Doboj Kaknja na vrhu tabele

Mulalić pravi čuda: Mladost slavila u Banjaluci

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti pobijedili su kao gosti Borac u Banjaluci s 1:0 i tako su postali lideri na tabeli Premijer lige BiH.

Fantastično prvo poluvrijeme viđeno je u Banja Luci, a gosti su već u prvom napadu došli do gola. Igrala se druga minuta kada je mrežu Borca zatresao Šišić za prednost od 0:1.

Ostao je zatim Borac s igračem manje. Zbog prekršaja je isključen Ojdanić, ali daleko od toga da se domaći tim predao.

Nakon što je Mladost propustila dvije dobre šanse u kojima su preko Arežine mogli povećati prednost, Borac je u 17. minuti dobio šansu da postigne gol iz penala. Metalsi je srušio Karića, ali udarac Bojana Puzigaće sjajno brani Velić.

Potom je Galešić šutirao prema golu gostiju, ali je Velić večeras bio sjajan, baš kao i Avdukić koji je u 36. minuti odbranio efektan pokušaj Čomora.

Veliku šansu domaći propuštaju u 44. minuti. Galešić je s 30 metara iz slobodnjaka pogodio prečku, pa se na odmor otišlo vodstvom Mladosti od 0:1.

Uvodni dio drugog poluvremena donosi dosta prekida. Igre skoro da nije bilo, žuti kartoni su se redali kao na traci, a Borac je na sve načine pokušavao da dođe do izjednačujućeg gola.

Međutim, tim Edisa Mulalića je igrao jako dobro u defanzivi i nije pružao previše šansi  za Borac u drugom poluvremenu.

Karić je uspio u 75. minuti da se nađe u novoj gol šansi. Izašao je sam pred Velića, ali je golman gostiju sjajno branio večeras.

Do kraja je Mladost izdržala nalete domaćeg tima. Ostalo je 0:1 i gosti su došli do treće pobjede ove sezone.

Premijer liga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac - Mladost 0:1 (Šišić 2')

Borac: Avdukić, Galešić, Ojdanić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Delić, Danilović, Veselinović, Guberac. Mladost: Velić, Metalsi, Zahirović, Šišić, Aganspahić, Arežina, Čomor, Šećerović, Hiroš, Karahmet, Isaković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi