Mulalić: Sezonu želimo otvoriti pobjedom

Trener Mladosti

Mulalić: Sezonu želimo otvoriti pobjedom

E. Škulj

Utakmicama između Radnika i Krupe te Mladosti i Viteza u subotu 22. jula 2017. godine starta nova sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dobojska Mladost koju od ove sezone predvodi Edis Mulalić je sjajno igrala u pripremnim susretima. U šest kontrolnih mečeva ovaj klub iz predgrađa Kaknja je slavio u pet utakmica (Bosna V. 5:0, Velež 2:0, Zvijezda 09 1:0, Zemun 1:0, Vitez 2:0) dok je remizirao samo sa Zvijezdom iz Gradačca (1:1) uz impresivnu gol razliku 12:1.

Očito je da brojne igračke promjene nisu uzdrmale ovaj ambiciozni tim. Prva dva susreta u novoj sezoni Premijer lige ekipa Mladosti igra na domaćem terenu, a u prvom će dočekati ekipu Viteza koja je kao i Mladost pretrpjela mnogo promjena u igrčkom kadru.

"Vitez je pretrpio mnogo promjena kao i mi u odnosu na prošlu sezonu. Nikoga ne želimo podcijeniti, ali mogu obećati da ćemo u subotu protiv Viteza ući sa 300% mogućnosti kako bismo ostvarili pobjedu i digli svoje samopouzdanje već na otvaranju sezone", rekao je u izjavi za SportSport.ba kapiten dobojske Mladosti Aladin Isaković.

"Vrlo bitna nas utakmica očekuje jer prvo kolo obično trasira neki put. Mi smo svjesni toga i dobro smo se spremali. Pobjedom želimo otvoriti sezonu. Tražili smo još jedno ili dva pojačanja, ali moramo biti zadovoljni i sa ovim što imamo jer momci zaisa dobro odgovaraju na sve što postavimo pred njih. Prvo kolo je uvijek teško. Vitez je pratio naše igre, ali i mi smo njihove i vjerujem da možemo do pobjede u prvom kolu", rekao je novi šef stručnog štaba Mladosti Edis Mulalić pred susret prvog kola protiv Viteza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret sa Vitezom će propustiti Amer Hiroš koji ima kaznu iz prethodne sezone kada je nastupao za ekipu Goražda, dok je nedovoljno oporavljen i mladi Vedin Kulović. Svi ostali igrači su na raspolaganju Šerbi i Mulaliću i u konkurenciji su za susret prvog kola.

Duel između Mladosti DK i Viteza na rasporedu je u subotu 22. jula 2017. godine na MGM Farm Areni u 17:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Zoran Soknić (Istočno Sarajevo) sa pomoćmicima Stefanom Tešanovićem (Sarajevo) i Fikretom Bačićem (Lukavac). Četvrti sudija je Irfan Peljto (Sarajevo). Za delegata ovog susreta imenovan je Radika Marić (Bijeljina) dok je posmatrač suđenja Džemal Čalija (Sarajevo).

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi