Trener kadeta FK Željezničar

Mulaosmanović: Nismo opterećeni titulom

S. Mlaćo

Kadeti Željezničara danas su sa 3:1 savladali vršnjake mostarskog Zrinjskog u okviru 17. kola kadetske Premijer lige, te tako nastavili sa sjajnim igrama ove sezone.

 Plavi su rano poveli sa 2:0, ali se gosti nisu predavali te su postigli pogodak i vratili neizvjesnost u utakmicu. Do kraja ipak još jedan pogodak tima sa Grbavice za ostanak na vrhu sa liderom Sarajevom.

"Zaslužena pobjeda, s tim da su bila dva različita poluvremena. Mi smo prvo poluvrijeme dobro otvorili utakmicu, stvorili par stopostotnih šansi uz dva gola. Zrinjski nam je iz jedne situacije ugrozio gol i smanjio na 2:1. U drugom poluvremenu Zrinjski je bio dosta kvalitetniji, ali smo mi uspjeli postići još jedan prelijep pogodak preko Hasanovića", kazao je trener kadeta FK Željezničar Adin Mulaosmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Ovom pobjedom kadeti Plavih imaju 41 osvojen bod, kao i kadeti Sarajeva.

"Mi nismo opterećni titulom, cilj nam se stalno  nadigravati. Ovi momci su u ovih 17 kola dali svoj maksimum i ja im na tome čestitam", dodao je Mulaosmanović za SportSport.ba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi