Munib Ušanović ili Jasmin Baković
U Bihać nije stigao samo Jozo Laštro

Počela sjednica IO N/FS BiH u Bihaću

Munib Ušanović ili Jasmin Baković

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine počela je u Bihaću sa nešto više od pola sata zakašnjenja, a naša fudbalska vlada je skoro u kompletnom sastavu.

Za sada u Bihać nije stigao samo Jozo Laštro iz Travnika, a neposredno prije početka sjednice u krajišku prijestolnicu zajedno su došli Iljo Dominković, potpredsjednik Saveza i Marjan Jelić iz Modriče. Upravo zbog Dominkovićevog kašnjenja nije održana sjednica Predsjedništva na kojoj su Dominković, Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko trebali usaglasati stavove svojih predstavnika.

Rasplet je još uvijek teško predvidjeti, a kako sada stvari stoje moguća su samo dva ishoda.
Prvi je reizbor Muniba Ušanovića, koji već pola godine obavlja funkciju vršioca dužnosti prvog operativca napše kuće fudbala. Za takvu odluku potrebno je 12 glasova...

Sa druge strane postoji solucija da ponovo bude imenovan vršioc dužnosti, a u tom slučaju teško je očekivati da Ušanoviću mandat bude produžen. Stoga je vrlo moguće da bude imenovan Jasmin Baković, koji već godinama u Savezu obavlja mnogobrojne funkcije, a trenutno je u Pravnoj službi N/FS BiH.

Sigurno je da nas očekuje zanimljivo popodne, stoga ostanite uz SportSport.ba, jer uskoro slijede nove informacije...   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.