Musa: Bez povrijeđenih igrača moramo osvojiti tri boda

Vitez dočekuje Metalleghe

Musa: Bez povrijeđenih igrača moramo osvojiti tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza za pobjedu ne znaju u posljednjih sedam utakmica, dok u posljednjih pet utakmica nisu postigli gola. Sve to može zabrinuti šefa struke pred utakmicu u subotu protiv Metalleghea.

U slučaju negativnog rezultata i Vitežani bi se našli u situaciji da do kraja prvenstva moraju strijepiti za opstanak, a toga je svjestan i Slaven Musa, koji je istakao važnost naredne utakmice protiv ekipe iz Jajca.

"Ova utakmica je jako bitna i za nas i za Metalleghe na otvaranju Lige za opstanak. Znate da imamo određenih problema kad je u pitanju realizacija, ali je dobro što ne primamo golove. Pokušali smo to ispraviti na ovoj pauzi, napravit ćemo određene promjene u sastavu jer želimo na kraju da osvojimo tri boda. Prijateljska utakmica u Kiseljaku je bila za igrače s manjom minutažom, te ćemo morati rotirati sa sastavom. Vratili su se povrijeđeni igrači, a tri nova su se povrijedila. Livančiću je pukao mišić i vjerovatno je izgubljen za ovu sezonu, Livaja ima problema s leđima, a mladom Franjiću je napukla kost ruke. Također, nisu dovoljno spremni Kokot i Barišić, tako da imamo dosta problema sa sastavljanjem ekipe", kazao je Musa.

Iskusni veznjak Armin Kapetan optimističan je pred naredni duel 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada pogledamo naše prethodne utakmice sa Metallegheom, vidi se da svaka od njih bude jako čvrsta i neizvjesna. Slažem se sa šefom da realizacija malo 'šteka' u ovom trenutku, ali iskreno mislim da možemo postići jedan ili dva gola u subotu koji će nam biti dovoljni za tri boda. Vjerujem da će u subotu biti jedna teška i neizvjesna utakmica, ali ako prenesemo stvari s treninga, rezultat i golovi neće izostati”, izjavio je Kapetan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi