Musa: Čelik ima nekoliko fudbalera koje izuzetno cijenim

Trener Širokog pred duel sa Čelikom

Musa: Čelik ima nekoliko fudbalera koje izuzetno cijenim

Sastav Širokog Brijega je u 10. kolu na gostovanju kod Travnika doživio svoj prvi ovosezonski poraz, a nakon reprezentativne pauze ekipa Slavena Muse na svojoj će Pecari ugostiti zenički Čelik kojem ne cvjetaju ruže.

"Za susret sa Čelikom neću moći računati na kartoniranog Plazonjića i povrijeđenog Pehara, dok se u konkurenciju vratio oporavljeni Goran Zakarić. Uprkos nedostatku pomenutog dvoja koji će propustiti duel sa Zeničanima dosta je tu fudbalera koji mogu kvalitetno i na pravi način nadoknaditi njihovo odsustvo", rekao je šef stručnog štaba Širokog Brijega Slaven Musa.

Hercegovački sastav je na pravi način iskoristio reprezentativnu pauzu, a Širokobriježani su učestvovali i na turniru u Vukovaru.

"Reprezentativna pauza nam je jako dobro došla. Sudjelovali smo na turniru 'Blago Zadro' u Vukovaru gdje smo igrali protiv Dinama i Osijeka", kazao je Musa čija je ekipa po četvrti put osvojila pomenuti turnir.

Protivnik Širokog Brijega će u 11. kolu biti sastav Čelika kojeg je nedavno preuzeo Milomir Odović, ali ni dolazak nekadašnjeg trenera Veleža, Borca i Slavije nije puno toga promijenio. Zeničani su na svom terenu poraženi od Olimpica sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik ima nekoliko fudbalera koje izuzetno cijenim. Tu prije svega mislim na Selimovića, Dedića i Osmanagića. Ipak, uprkos tome mi ćemo se potruditi da se niz loših igara Čelika nastavi i nakon gostovanja na Pecari", istakao je Musa koji je priznao da je njegova ekipa nakon dvije teške utakmice protiv Sarajeva i Željezničara bila psihički istrošena, što je možda bio i glavni razlog poraza na gostovanju kod Travnika.

Susret Širokog Brijega i Čelika na programu je u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.