Napon remija na Grbavici

Musa: Kapa do poda za borbu, moja zadnja želja bio je Željo

      Sastav Širokog Brijega remijem od 1:1 na stadionu Grbavica, po jako teškom terenu i vremenskim uslovima, izborio je plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Izabranici Slavena Muse su se tako sa ukupnih 3:1 plasirali u narednu fazu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji. 

"Utakmica po ovakvom terenu i po ovakvim uvjetima rekao bih izvanredna, sa dosta borbenosti i na jednoj i na drugoj strani. Objektivno, nismo mi ovdje došli sa nekom iluzijom da će se Željo tek tako predati. Igrali su sa igračem manje drugo poluvrijeme i izjednačili. Imali su još neke prilike, stativu, tako da što se tiče zalaganja igrača i atmosfere kapa do poda", rekao je šef stručnog štaba Širokog Brijega Slaven Musa, te se osvrnuo na igru svoje ekipe:

"Što se tiče nas ostvarili smo prvi i osnovni cilja, a to je prolazak dalje. Objektivno mislim da je utakmica u 45. minuti bila riješena, kada smo mi postigli taj pogodak, a kada je Željo ostao sa igračem manje bez obzira na njihove velike napore u drugom poluvremenu. Normalno zadovoljan sam sa prolazom, a Želji želim sreću u prvenstvu".

Upitan da li ima ekipa koju želi u četvrtfinalu, Musa je kazao:

"Nemamo želja, jer je moja zadnja želja bio Željo u osmini finala. U četvrtini finala koga dobijemo, dobijemo, pa ćemo vidjeti kako ćemo".

Stručnjak Širokog Brijega priznao je da njegov tim želi što dalje dogurati na oba fronta, kako u Kupu BiH, tako i u Premijer ligi, gdje je Široki Brijeg prvoplasirani, a tu želi i ostati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Treneri obje ekipe složili su se da su ,uslovi za igrače bili teški, pa tako i za sudiju, ali su se složili da je bilo grešaka.

"Složiti ću se da je bilo grešaka i na našu štetu i na štetu Željezničara. Bilo je nekih spornih situacija neću ih sada komentarisati, a da je griješio, griješio jeste", kazao je Musa na kraju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.