Musa: Korak naprijed ka poboljšanju Premijer lige BiH

Strateg Viteza o smanjenju broja stranaca

Musa: Korak naprijed ka poboljšanju Premijer lige BiH

D. Kurbegović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici koja je održana jučer usvojio je prijedlog Takmičarske komisije o smanjenju broja stranaca.     

Budući da je ovo sigurno odluka koja će promijeniti stvari na bolje u Premijer ligi, kontaktirali smo i trenere koji rade u našem najjačem nogometnom takmičenju. Strateg Viteza s kojim je na pragu da izbori opstanak Slaven Musa podržava ovu odluku Fudbalskog saveza, te se nada u budućnosti i većoj pažnji prema mladim nogometašima.

"Ovo je po meni korak naprijed ka poboljšanju Premijer lige, pošto će svi klubovi morati malo više da se okrenu domaćim mladim igračima. Nisam protiv stranaca koji su zaista kvalitetni i donose prevagu, ali mi u BiH ipak moramo gledati sebe, svoje igrače, tako da u potpunosti podržavam ovu odluku, a vjerujem da će to unaprijediti dodatno našu ligu", istakao je Musa.

Dotakao se i eventualne izmjene pravila o više mladih igrača u zapisniku za utakmicu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da bi dobro rješenje bilo i da se poveća broj mladih igrača koji konkurišu za utakmicu, odnosno koji su u protokolu. Naravno treba spriječiti i zloupotrebu toga, tako da bi postepeno povećavao broj, sa sadašnjih tri, na četiri mlada igrača u zapisniku, pa da vidimo kako to funkcioniše. Po meni lično optimalan broj bio bi šest mladih igrača i time bi se izbjegle malverzacije sa sastavom", kazao je za SportSport.ba Slaven Musa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi