Musa: Mladost je kvalitetna, ali mi želimo pobijediti

Trener Širokog pred sutrašnji meč

Musa: Mladost je kvalitetna, ali mi želimo pobijediti

Široki Brijeg ostvario je važnu pobjedu nad Jedinstvom u Bihaću u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Iz Bihaća su se Širokobriježani zaputili ka Ugljeviku gdje dočekuju sutrašnji meč protiv Mladosti iz Velike Obarske.

“Odlučili smo iz Bihaća doći u Ugljevik gdje dočekujemo predstojeći meč. Da smo se odlučili za povratak kući, a potom odlazak do Bijeljine to bi bilo pogubno. I put od Bihaća do Ugljevika je bio dalek i iscrpljujući, ali smo makar odradili regeneraciju i osvježili se pred Mladost,” kazao je trener Slaven Musa koji i ovog puta ima određenih problema sa sastavljanjem tima:

“Kožulj i Pehar su se vratili kući jer sutra nemaju pravo nastupa. Dole će trenirati sa mojim asistentom Franom Hrkačom. U konkurenciju za tim vraćaju se Ljubić i Landeka, dok smo u Bihaću nastupa poštedjeli Pandžu i Wagnera. Malih problema sa aduktorom ima Dino Ćorić čiji je nastup pod znakom pitanja,” dodao je trener Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musa od naredne utakmice ima velika očekivanja. Protivnik ima imperativ pobjede, ali se mostarski strateg nada novim bodovima.

“Mladost ima svoje probleme, a mi svoje. Ja bih najsretniji bio kada bismo pobijedili. Oni su kvalitetan protivnik koji nas je u prošloj sezoni namučio i koji nam je u prvom kolu otkinuo bod. Imam informacije da je teren u Bijeljini u boljem stanju nego u minulim kolima. Kako god, od terena na kojemu smo igrali u Bihaću ne može biti gori. Mi se uostalom moramo prilagoditi i terenu, ali i protivniku,” zaključio je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.