Trener Širokog nakon pobjede

Musa: Ne bih se usudio otpisati Sarajevo ni da je 27. kolo

Slaven Musa je zadovoljan zbog pobjede Širokog nad Sarajevom u derbiju (1:0), ali ne otpisuje bordo tim iz utrke za prvaka BiH.

"Prije svega čestitke mojim momcima na velikoj borbi i ja bih rekao na krajju da smo zasluženo pobijedili. Bili smo bolji za taj jedan pogodak. U prvom poluvremenu smo bili malo agresivniji, bolji, življi baš kao što smo i htjeli da tako krenemo od početka. Ipak, mi smo igrali na domaćem terenu, bez obzira na kvalitet Sarajeva, ne možemo mi čekati protivnika i jednostavno da se branimo. Nismo se mi u drugom poluvremenu ciljano povukli, nego je jednostavno kvalitet Sarajeva, igrača kakve imaju, igru kakvu imaju nas je natjerao na to da ne budemo u iluziji da Sarajevo za cijelu utakmicu neće stvoriti priliku. Soldo na golu je to obranio. Imali smo i mi dvije dobre prilike, nismo postigli golove, ali nismo uspjeli postići pogotke, a koncentracija je bila vrlo dobra svih 90 minuta i ona je rezultirala osvajanjemtri velika boda", rekao je šef stručnog štaba Slaven Musa, nakon pobjede u derbiju 9. kola.

Široki Brijeg nakon ove pobjede u prednosti je od sedam bodova u odnosu na svog večerašnjeg protivnika.

"Puno nam znači prednost od sedam bodova u odnosu na Sarajevo, četiri u odnosu na Zrinjski i tri u odnosu Želju, to su četiri ekipe koje će se boriti za prvo mjesto. Ako mislite da je Sarajevo ispalo iz borbe za prvo mjesto, daleko od toga. Ja to ni u jednom trenutku, pa makar da je 26. ili 27. kolo, ne bi pomislio. Do kraja je još 21 utakmica, to su 63 boda, a Sarajevo kako igra oni mogu jednostavno pobijediti svakoga. Danas smo mi uspjeli da se odvojimo na sedam bodova, što je velika prednost, ali ona isto tako ništa ne znači", istakao je stručnjak trenutnog lidera na tabeli BH Telecom Premijer lige.

Već u srijedu Široki Brijeg igra novi derbi, a u okviru prve utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na Pecaru stiže Željezničar.

"Maksimalno smo potrošeni Pitat ćusutra ujutru igrače ko će da igra. Imamo zdrava 23 igrača i siguran sam da će protiv Želje igrati šest-sedam novi igrača. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upitan da ocijeni igru svojih mlađih fudbalera, Slaven Musa je dao jedan zanimljiv komentar.

"Nikada ja neću reći da je to to, i kad završe karijeru. Jednostavno oni svakim danom mogu biti bolji. Buhač je danas riješio utakmicu i to je nagrada za njegov rad. Ćorluka je standardno dobro igra, a Stipe Marković, za njega više ne mogu reći da je mlad igrač. Jeste da je on 1993. godište ali je on standardni igrač Širokog, čini mi se i prije nego li sam ja došao. Bertoša ga je malo izbacio, ali on se izborio za svoje mjesto. On je faktički u ove dvije i pol godine koliko sam ja ovdje odigrano 80-90% utakmica, te pokazao danas zašto i igra", kazao je Musa na kraju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti