Musa: Posebno moramo paziti na Veležove kontre
Foto: Domagoj Ledić

Trener Širokog pred Velež

Musa: Posebno moramo paziti na Veležove kontre

U Širokom Brijegu je sve spremno za hercegovački derbi koji je na program u nedjelju.

Trener Slaven Musa vrlo je čest gost na Veležovim utakmicama, pa prednosti i mane protivnika poznaje bolje nego u ostalim slučajevima.

“Nadam se da sam dobro proučio mane u igri Veleža, odnosno da ćemo svojom igrom uspjeti iskoristiti te slabosti protivnika. Također se nadam da ćemo naše slabosti sakriti pod tepih. Velež ima igrače koji se svugdje vole nadigravati. Iako im nedostaje pravi golgeter, na krilnim pozicijama imaju izvrsne igrače, neugodni su u kontrama i tu moramo posebno pripaziti,” izjavio je Musa, dodavši:

“Posebnu pažnju trebamo obratiti na Jovana Blagojevića. Riječ je o igraču koji na visokom nivou može odigrati nekih 60-70 minuta. Njegov nastup je navodno upitan i za nas bi bilo bolje da sutra ne nastupi. On jeste njihov motor, najbolji igrač, definitivno ga treba pripaziti, ali prvenstveno trebamo težiti svojoj igri. Ako Blagojević bude igrao, za njega neću pripremati specijalnog čuvara,” dodao je Musa.

Izvjesno je da će zbog povrede u timu Širokog Brijega izostati Peko i Mihaljević, Landeka je upitan, dok je Pandža u kombinaciji za startnih 11, iako je izvjesnije da će meč početi sa klupe.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije