Musa: Prva utakmica je uvijek najteža

Široki dočekuje Radnik

Musa: Prva utakmica je uvijek najteža

Novu sezonu u Premijer ligi BiH Široki Brijeg otvorit će domaćom utakmicom protiv Radnika iz Bijeljine. Trener Slaven Musa očekuje pobjedu svojih izabranika rotiv oslabljenog protivnika koji zaslužuje respekt. 

„Favoriti smo, smatram da smo bolji tim, ali protivnika ne smijemo podcijeniti. Prva utakmica je uvijek najteža, posebno kada igraš pred svojim navijačima kao što je to slučaj sutra. Radnik je oslabljen, uz to su ih napustili važni igrači iz prošle sezone, ali respekt mora biti prisutan. Ulogu favorita moramo potvrditi na samom terenu,“ kazao je Musa.

Trener Širokog Brijega sutra neće imati problema prilikom sastavljanja tima, a zbog povreda nedostajat će tek braća Ivica i Damir Džidić.

„Povreda nema. S izuzetkom Ivice i Damira Džidića koji su od ranije odustni. Također i mladi Buhač i Karačić imaju malih problema, dok su svi ostali spremni. Dobra stvar je što nam se vratio Plazonić koji u ovim prvim utakmicama neće biti u prvom planu jer nije prošao pripreme, ali kasnije naravno da hoće. Sa njim smo zaključili tim za narednu sezonu,“ dodao je Musa.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.