Musa: Spoj mladosti i iskustva donosi rezultate

Široki jesenji prvak

Musa: Spoj mladosti i iskustva donosi rezultate

E. Škorić

Široki Brijeg je jesenji prvak Bosne i Hercegovine, a trener Slaven Musa tvrdi da su ambicije kluba s Pecare da tu i ostane do kraja.

Širokobriježani su prvih 15 kola završili na prvom mjestu s 34 boda. Nekad je to bilo dovoljno da se načne šampanjac i krene sa slavljem, no momčad koju s klupe vodi Musa daleko je od cilja, posebno ako se uzme u obzir da su im galvni konkurenti Sarajevo i Zrinjski na dva, odnosno tri boda niže.

“Zadovoljni smo. Uvijek sebi postaviš za cilj da budeš u vrhu, pa smo tako i mi krenuli u sezonu s namjerama da budemo prvi. Napravili smo dobar rezultat. Posebno ako se uzme u obzir da smo u prvih 15 kola gostovali Zrinjskom, Olimpicu, Želji… i ni s jednog tog gostovanja nismo se vratili poraženi. To je velika stvar”, kazao je Musa za SportSport.ba, dodavši:

“Jedini poraz, onaj od Travnika, nekako je nesretno došao. Žao mi je što nismo bar bod osvojili u tom susretu, no jednostavno nismo imali svoj dan”.

Stratega tima s Pecare posebno raduje činjenica da su se pojavili neki novi, mlađi igrači, koji su uspjeli da se nametnu u prvih 11.

“Posebno sam zadovoljan i sretan zbog mladih igrači. Praktički niko nije znao za Kožulja, mladog reprezentativca koji je imao tešku povredu i Ćorluku, a oni su bili važni u našoj ekipi, te su puno doprinijeli jesenjoj tituli”.

Spoj mladosti i iskustva daje dobre rezultate?

“Radili smo na tome da napravimo neki balans. Imamo spomenute mlade i kvalitetne igrače i one koji im mogu biti maltene očevi. Wagner je duplo stariji od Ćorluke i može ga naučiti mnogo toga. Pandža se sjajno uklopio u ekipu. On je iskusan i doprinosi stabilizaciji ekipe. Tu je i Landeka… U odbrani, sredini i napadu imamo po jednog iskusnog igrača”.

Wagner poput vina, što je stariji - to je bolji…

“Wagner je nevjerovatan. Pravi profesionalac. Nema alkohola, a brine o svemu - zdravoj ishrani, spavanju… Možda ima godina, ali i dalje igra na vrhunskom nivou i, iako mu ističe ugovor narednog ljeta, on će ostati s nama i naredne sezone. On je taj koji prelama utakmice kada treba”.

Glavni konkurenti?

“Sarajevo i Zrinjski. Željo možda nema širok roster kao ostale tri ekipe, ali Željo ej Željo i iz tog razloga nikada ih ne bih otpisao. Bodovno gledajući, Sarajevo nam je najveća opasnost, ali i zbog njihovih ambicija, ulaganja, igračkog kadra. Čeka nas uzbudljiva polusezona”.

Smanjenje lige?

“Da, apsolutno sam za smanjenje. Treba ligu skratiti na 10 ili 12 klubova, a onda bismo dobili puno na kvalitetu, kao što je to slučaj sa ligama u regiji. Široki je oduvijek bio za tu ideju. Drago mi je da se sada malo više priča o tome”.

Glavni kandidati za ispadanje?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Rano je da se priča o tome jer je jedne sezone Slavija imala sedam bodova na polusezoni, pa je na kraju ostala u ligi. Dakle, svi klubovi još uvijek mogu da vjeruju da će ostati u ligi, mada, ako ćemo realno, najugroženiji su Mladost i Radnik, što i tabela govori”.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.