Musemić: Ako budemo strpljivi, možemo do finala

Revanš polufinala Kupa BiH

Musemić: Ako budemo strpljivi, možemo do finala

D. Kurbegović

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja će u historijskom susretu za kakanjski fudbal u srijedu 19. aprila na svojoj MGM Farm Areni ugostiti Sarajevo u uzvratnom susretu polufinala Kupa BiH. Tim Husrefa Musemića ima aktivan rezultat iz prvog duela (1:1), a strateg Dobojlija vjerujem kako njegova ekipa uz strpljivu igru može do finala.

"Rezultat je aktivan za oba tima. Sarajevo je još uvijek favorit. Na nama je da i ovaj meč odigramo kvalitetno. Obje ekipe su umorne s obzirom na žestok tempo koji imamo, ali na nama je da pružimo svoj maksimum. Ne smijemo srljati, moramo biti masimalno koncentrisani, strpljivi jer samo tako možemo do povoljnog rezultata i plasmana u finale, što bi samo po sebi bilo senzacija", rekao je šef stručnog štaba Mladosti, Husref Musemić.

 U taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera uprkos toma što Musemić i njegov prvi asistent Šabić imaju određenih problema oko kreiranja statrnih 11. Šećerović i Lazić nemaju pravo nastupa u Kupu, dok se od povrede nisu oporavili još Karahmet i Rizvanović. Strijelac gola na Koševu Sinan Ramović vjeruje da uz veliku podršku publike njegov tim može do finala:

"Sarajevo je favorit, ali smo pokazali već da možemo igrati s njima. Imamo jak kolektiv, svi zajedno smo jedna velika porodica i to je ono što nas krasi. Kod nas igru ne nosi pojedinac. Tako će biti i u duelu s bordo timom, odigrat ćemo jako, hrabro, ostaviti srce na terenu i uz ogromnu podršku publike koju očekujemo možemo do pobjede".

U Kaknju vlada euforija pred gostovanje Sarajeva, pa su se ulaznice za ovaj susret našle u prodaji dva dana ranije, a moguće ih je kupiti na pultovima u centru grada u blizini Sahat kule i u blizini Pošte, kao i u prostorijama kluba u Doboju. Cijena ulaznica u pretprodaji je 5 KM, a na dan utakmice (srijeda 19.april) je 7 KM.

Susret između Mladosti i Sarajeva igra se u srijedu 19.aprila 2017 godine u 16:30 sati u Doboju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mogući sastav Mladosti: Velić,Galić, Isaković, Laštro, Rizvanović, Brkić, Musić, Sušić, Kuzmanović, Maksimović i Ramović.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi