Musemić: Bodovi su nam neophodni u ovom trenutku
Foto: SportSport.ba

Sarajevo gostuje na Tušnju

Musemić: Bodovi su nam neophodni u ovom trenutku

FK Sarajevo će u subotu u okviru 11. kola BHT Premijer lige BiH gostovati na Tušnju kod Slobode. 

Uoči utakmice strateg FK Sarajevo Husref Musemić je izjavio da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, ističući kako su u ovom momentu bodovi neophodni za njegov tim. 

"Kako Sloboda, tako je i Sarajevo pod moranjem u ovom kolu. Tako da, sigurno nas očekuje teška i neizvjesna utakmica. Sloboda je uvijek motivisana protiv Sarajeva, a nama su bodovi neophodni u ovom trenutku. U bodovnom smo zaostatku i nadam se da nećemo praviti greške kao protiv Krupe. Radili smo na ispravljanju nedostataka, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti utakmica u subotu.", rekao je Musemić, prenosi klupska stranica. 

Musemić se osvrnuo na zdravstveno stanje u ekipi:

"Svi igrači su na raspolaganju osim Marka Mihojevića. Ostalih problema u ekipi nemamo. Nijedan igrač nije suspendiran zbog kartona, te nemamo problema sa povredama. Mladi reprezentativci su se vratili poslije desetak dana sa svojih reprezentativnih obaveza i vidjet ćemo ko će konkurisati za tim."

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu ekipa Sarajeva je iskoristila kako bi odigrala dvije prijateljske utakmice. Izabranici Husrefa Musemića su pobijedili Janju (5:0), te Radnik iz Hadžića (7:0). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica je uvijek korisna i pokaže nešto, bez obzira protiv kakvog protivnika igrate. Ako ništa, pokaže karakter igrača. Nama su ove utakmice dobro došle i ono što smo vidjeli uticat će prilikom pravljenja sastava za Tuzlu", zaključio je Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi