Musemić: Derbi koji je odlučio Matko uvijek ću pamtiti

Husref Musemić uoči duela velikih rivala

Musemić: Derbi koji je odlučio Matko uvijek ću pamtiti

Bordo tim će u Grbavici u okviru 13. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati na Grbavici kod velikog rivala Željezničara. 

Legendarni trener ekipe iz Titove 38/b ovaj put neće predvoditi ekipu sa Koševa, ali svakako da će biti u ulozi navijača. Sa Musemićem smo razgovarali o njegovim sjećanjima na veliki Sarajevski derbi. 

"Mislim da je teško praviti bilo kakvo poređenje derbija danas i nekada. Bila je veća država, veći kvalitet igralo se drugačije. Mislim da sada Sarajevo ima bolju ekipu od Željezničara, ali vidjeli smo mnogo puta da to u derbijima ništa ne znači. Volio bih da bude dobra utakmica, sa dosta golova. Nadam se da će moje Sarajevo pobijediti i dajem im blagu prednost," rekao je Musemić. 

Legendarni napadač i trener ekipe iz Titove 38/b sa bordo klubom osvajao je titulu i kao igrač i kao trener, a jedan je od onih sa najviše gradskih derbija u svojoj bogatoj fudbalskoj biografiji. 

"Puno teže je kada sjedite na klupi. Kada ste igrač onda ste samo jedan od 11 igrača, a kada sjedite na klupi sve su oči uprte u vas i to je normalno. Ipak ja sam kao trener ima više uspjeha nego kao igrač," kaže Musemić. 

"Najdraži derbi za mene je onaj kada sam kao trener vodio Sarajevo na Grbavici. Slavili smo nakon dugo vremena golom Matije Matka. Nisam volio kada je na drugoj strani u sastavu Željezničara bio Dželaludin Muharemović," kaže Musemić. 

Ovaj fantastični napadač u svojoj karijeri nosio je i dres Crvene zvezde, kao i škotskog Heartsa. Ističe kako je teško porediti te derbije sa Sarajevskim, ali da svaki ima svoju draž. Musemić je 1989. godine riješio veliki derbi Edinburgha. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaki je na svoj način veliki i svaki ima svoju draž. Teško ih je porediti. Sjećam se da sam riješio jedan derbi Edinburgha i navijači Heartsa to još uvijek pamte. Postizao sam golove i u beogradskom derbiju, ali mi je taj škotski ostao u sjećanju. Iščekivanja u tim utakmicama su uvijek velika i pobjede ostaju urezane u sjećanja," kaže Musemić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.