Musemić: Dobrom igrom i rezultatom iskupiti se navijačima

Mladost gostuje Metallegheu

Musemić: Dobrom igrom i rezultatom iskupiti se navijačima

D. Kurbegović

Mladost će u okviru 14. Kola BH Telecom Premijer lige BIH gostovati na ‘‘Piroti‘‘ ekipi Metalleghea. Nakon dva domaća kiksa tim Husrefa Musemića ima imperativ pobjede ako želi da se uključi u borbu za prvih šest pozicija na tabeli koje vode u ligu za prvaka BiH.

"Poslije ova dva poraza mi smo sebe iz jedne komforne situacije doveli u jako nezgodnu situaciju, ali sve to je sastavni dio ovog posla. Ekipa je ušla u rezultatsku krizu. Ekipa Metalleghea je mnogo bolja nego to njihov položaj na tabeli i bodovni saldo govore. Sreća ih je u dosta utakmica ove sezone napustila. Očekuje nas teška utakmica. Iz ove rezultatske krize moramo da izađemo što prije'', rekao je strateg Mladosti, Husref Musemić.

Kapiten Mladosti Aladin Isaković i golman Adnan Hadžić su svjesni da je ekipa Metalleghea neugodan protivnik koji može svakome napraviti mnogo problema.

''Ekipa koja dobije Sarajevo na Koševu se mora shvatiti krajnje ozbiljno. Lično poznajem gospodina Bašića i on traži pas igru od samih stopera prema naprijed. Svjesni smo da smo upali u rezultatsku krizu iz koje ćemo nadam se izaći već u ovom narednom kolu i nastaviti onim tempom gdje smo stali prije ova dva poraza.'' rekao je kapiten Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Metalleghe je ekipa koja želi da igra i da se nadigrava. Takav im je i sam trener koji traži igru i mislim da će to nama više odgovarati nego ekipe koje se više povuku. Oni do sada u prvenstvu nisu imali sreće pa i nemaju više bodova. Nadam se da ih sreća neće poslužiti protiv nas. Uvjeren sam da možemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti povoljan rezultat protiv nas'', kazao je prvi golman Mladosti, Adnan Hadžić.
Susret između Metalleghea i Mladosti igra se u subotu 29. oktobra 2016. godine u 13:30 H na stadionu Pirota u Travniku. Meč će suditi Antoni Bandić iz Gruda s pomoćnicima Bojanom Maksimovićem iz Modriče i Čedomirom Vićićem iz Ugljevika. Četvrti sudija je Edin Jakupović iz Bihaća. Delegat je Rodoljub Oljača iz Gradiške, dok će posmatrač suđenja biti Izet Čejvanović iz Tuzle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi