Musemić: Favoriti smo i želimo proći u narednu rundu

Mladost dočekuje Slaviju

Musemić: Favoriti smo i želimo proći u narednu rundu

D. Kurbegović

Ekipa Mladosti će sutra u 15 sati u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu u Doboju dočekati Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Tim Husrefa Musemića važi za izrazitog favorita u ovom meču, a strateg Dobojlija kaže kako to njegov tim mora pokazati na terenu:

''U duelu sa Slavijom smo favoriti i svakako da želimo ići dalje. Nekoliko prvotimaca ćemo u ovom susretu odmoriti s obzirom na žestok tempo u domaćem šampionatu, dok ćemo s druge strane pružiti priliku za igru momcima koji su željni igre i dokazivanja. Kup je sam po sebi uvijek nepredvidiv, ali mi ćemo se potruditi da već sutra napravimo sjajan rezultat i ne dopustimo da nas Slavija iznenadi. Na terenu moramo opravdati ulogu favorita koja nam se nameće u ovom susretu.'', rekao je strateg Mladosti.

Svoje mjestu u prvih 11 u duelu s ekipom iz Prve lige RS-a će zauzeti Franko Lalić. Sjajni golman dobojske Mladosti kaže kako je cilj ekipe da napravi dobar rezultat i u Kupu BiH ove sezone:

''Mislim da je Slavija neugodan protivnik, ali mi smo favoriti i moramo napraviti dobar rezultat kako bi nam bilo lakše u uzvratnom duelu u Sarajevu. U Kupu BiH želimo otići što je dalje moguće,a sutra nam je cilj samo pobjeda.''

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Susret između Mladosti i Slavije igra se u srijedu 19. oktobra 2016. godine s početkom u 15 sati. Ovaj susret će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, s pomoćnicima Davorom Beljom i Amerom Macićem iz Mostara. Četvrti sudija je Admir Šehović iz Sarajeva. Delegat susreta je Milan Janković iz Trebinja, dok je posmatrač Emir Ribić iz Bugojna.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije