Strateg Slobode nakon remija u Zenici

Musemić: Imamo aktivan rezultat, ali ništa još nije gotovo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Slobode danas su odigrali 1:1 na stadionu Bilino polje u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH. Tuzlaci su odlično odigrali prvo poluvrijeme, te su vodili do pred sami kraj utakmice, ali su Zeničani došli do gola i na kraju kada se sve sabere i oduzme sigurno najrealniji rezultat stanja na terenu.

Gostujući strateg Husref Musemić nije bio zadovoljan konačnim rezultatom, iako je u Zenicu došao lišen usluga nekoliko igrača.

"Imali smo šanse u prvom poluvremenu da riješimo utakmicu. Drugo poluvrijeme očekivao sam da Čelik malo više igra, ali oni su preskakali igru, tim dugim loptama ulazili su u neke kontakte. Volio bi vidjeti dvije-tri situacije, ovako s klupe ne mogu da sudim o nečemu. Ipak mi imamo aktivni rezultat, koje nam daje realne šanse za prolazak dalje,  ali ovo je tek prvo poluvrijeme i ništa još nije gotovo", kaže Musemić.

Sloboda je posljednjih 30 minuta utakmice prepustila terensku inicijativu Čeliku.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Jedan od razloga što smo pali u drugom poluvremenu jeste i nedostatak nekoliko igrača, ali i loš teren u Zvorniku, gdje smo se potrošili prošlog vikenda. Nije bilo puno igra u drugom poluvremenu i lopta je više bila u zraku nego na zemlji, Čelik se očito bolje snašao u toj igri i došao do izjednačenja", kazao je Musemić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije