Trener Mladosti nakon remija s Metallegheom

Musemić: Ne znam ostajem li trener Mladosti

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti danas su u Doboju kod Kaknja u sjajnoj utakmici remizirali 2:2 protiv ekipe Metalleghea.

Kakanjci su sezonu zaključili remijem, a na kraju je mogu sigurno zaokružiti kao uspješnu, jer su pored izborenog opstanka u Premijer ligi igrali i polufinale Kupa BiH.

Nakon utakmice govorio je i trener domaće ekipe Husref Musemić, o današnjem susretu, analizi sezone, te svojoj budućnosti na kormilu Mladosti.

"Prvo poluvrijeme smo kontrolisali, uspjeli smo poslije zabiti gol i imali smo još dvije prilike, gdje smo mogli riješiti pitanje pobjednika, ali nismo i zato je fudbal najljepša sporedna stvar na svijetu. Stvari se brzo mijenjanju, tako da je Metalleghe preokrenuo rezultat s dva prekrasna gola, mi smo onda krenuli po izjednačenje imali smo par šansi i na kraju postigli taj gol. Čestitam igračima, bilo je jako teško danas igrati, zbog milion razloga, ja kao neko s 56 godina, uvijek sam bio ozbiljan i preozbiljan, jer znam šta je fudbal da se to jako brzo mijenja, da se sve može okrenuti za dvije minute, danas se to nama nažalost desilo " ističe Musemić.

Trener Mladosti je odgovorio i na pitanje novinara o završenoj sezoni i rezultatu njegove ekipe.

"Ja u principu nikada nisam zadovoljan, mi smo možda bolje igrali nego što su nas to rezultati pratili. Igrali smo lijep nogomet, bili smo efikasna ekipa, davali smo, ali i primali golove. Igrali smo otvoreni nogomet, željeli smo igrati što bolje možemo i mislim da smo u tome donekle i uspjeli. Ovu polusezonu smo afirmisali četiri-pet mladih igrača, Galić, Kuzmanović, Šišić pred kojima je sjajna budućnost, generalno mislim da smo trebali imati više bodova na svome kontu, ali to je sport, to je nogomet" kazao je trener Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musemić je odgovorio i na pitanje hoće li ostati na klupi ekipe iz Doboja kod Kaknja.

"Ne znam, nije sada ovo vrijeme za neku odluku, nekada se čovjek osjeća jako potrošeno jer je i takva utakmica danas bila i sva dešavanja koja su bila u posljednje vrijeme. Samo se pokušajte staviti sekundu u moj položaj" kazao je za kraj Husref Musemić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi