Trener Slobode pred crveno-crni derbi

Musemić: Preuzimamo ulogu favorita protiv Čelika

J. Duvnjaković

Sloboda će u 16. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati Čelik, što će im biti već četvrti međusobni duel ove sezone u službenim utakmicama.

Uoči crveno-crnog derbija, održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim obratili trener Tuzlaka Husref Musemić i fudbaler Mladen Veselinović.

"Igrali smo i prijateljski meč, tako da će ovo biti peta utakmica koju igramo ove sezone. Ovo je meč u kojem želimo doći do sva tri boda. Između nas i Čelika nema tajni, ali preuzimamo ulogu favorita. Naravno, to moramo potvrditi na terenu", poručio je Husref Musemić.

Iako iz redova Zeničana dolaze informacije kako na Tušnju neće moći računati na Burekovića i Karića, Musemića to nimalo ne opušta:

"Oni možda imaju problema, ali to nas neće zavarati. Što se tiče nas, mi smo u mnogo boljoj situaciji oko igračkog kadra nego što je to bilo ranije. Efendić i Stjepanović se vraćaju, a jedini na koga ne računamo je Kostić koji je dobio tri utakmice suspenzije zbog dobijenog crvenog kartona. Ipak, uvijek kažem, koga nema, bez njega se mora i može. Igrat će oni koji su spremni i sposobni. I protiv Zrinjskog smo imali dosta izostanaka, a odigrali smo možda i najbolju utakmicu ove sezone".

Ofanzivni fudbaler Slobode Mladen Veselinović ističe da je optimista pred utakmicu koja slijedi.

"Nadam se pobjedi, iako očekujem tešku utakmicu. U ime saigrača mogu poručiti da ćemo igrati najbolje što možemo. U meč moramo ući maksimalno oprezno i ako budemo na svom nivou ne sumnjam da ćemo obradovati naše navijače".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Slobode i Čelika igra se u nedjelju na Tušnju sa početkom od 12:30 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.