Musemić: Rijetkost je da trener dolazi u ovakvo stanje
FOTO: fkmladost.ba

Zvanično predstavljen

Musemić: Rijetkost je da trener dolazi u ovakvo stanje

Bh. stručnjak Husref Musemić (55) danas je zvanično predstavljen na konferenciji za medije koja je održana u klupskim prostorijama FK Mladost DK. 

Doskorašnji trener Slobode je na klupi Mladosti naslijedio Ibru Rahimića koji se vratio u Velež, a tokom obraćanja novinarima je istakao da je preuzeo momčad koja ima snagu i kvalitet da bude još bolja u narednom periodu. 

"Ovo su rijetke situacije kada trener dolazi u ekipu koja dobro stoji, koja ima glavu i rep. Stvoreno je nešto i ima mogućnosti za napredak, kako rezultatski, tako i fudbalski, i ovo su zaista rijetke situacije za trenere. Obično se mijenja kada ne ide dobro", izjavio je Musemić na konferenciji za medije i dodao: 

"Potrudit ću se da svojim znanjem i iskustvom doprinesem da ostanemo na ovom nivou ukoliko ne budemo mogli biti bolji, ali ja se nadam da ovaj tim ima kvalitet i snagu da napreduje", riječi su Musemića.

Svoj debi na klupi Mladosti će imati u petak kada u Kakanj dolazi Čelik.

''Imao sam već priliku da igram protiv Čelika u ovoj sezoni i oni su jako neugodni. Mladost je sigurno ima kvalitet, bolje je plasirana na tabeli i sve su to stvari koje nam idu u prilog. Pokušat ću igrače da što bolje pripremim u ova dva dana i da odigramo što bolje, a poslije toga nam slijedi pauza od 14 dana gdje ću imati priliku da igrače upoznam što bolje i da se igrači koji su umorni osvježe. Ne očekujem nimalo laku utakmicu, ali obzirom da je kvalitet na našoj strani sve ćemo učiniti za pobjedu. Čelik je mnogo bolji nego što to govori trenutni položaj na tabeli", istakao je Musemić. 

Utakmicu sa Čelikom je najavio i defanzivac Senad Karahmet. 

'Prije svega želim da poželim dobrodošlicu našem novom šefu. Vjerujem da ćemo uz Musemića još dodatno napredovati i mi lično, a i naša igra. Čelik nije nimalo naivan, to je tim sa ogromnom tradicijom i velikim fudbalskim imenima. Trebamo biti maksimalno koncentrisani i oprezni u ovom susretu i uz pravi pristup pobjeda ne bi trebala doći u pitanje", ističe Karahmet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel između Mladosti i Čelika na rasporedu je u petak 30. septembra s početkom u 15:30 sati. Glavni arbitar meča će biti Irfan Peljto iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi