Musemić: Uz veliko zalaganje do pobjede protiv Radnika

Trener Sarajeva pred meč

Musemić: Uz veliko zalaganje do pobjede protiv Radnika

Fudbaleri Sarajeva prije nekoliko trenutaka krenuli su u Bijeljinu, gdje ih očekuje utakmica 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH. 

Sarajevo će gostovati Radniku u subotu, 23. septembra, a utakmica počinje u 16.00 sati. Trener ekipe sa Koševa Husref Musemić rekao je da je meč protiv Radnika veoma važan za njegov tim. 

“Utakmica protiv Radnika je jako važna za nas u ovom trenutku. Ovo gostovanje nam dolazi poslije eliminacije u Kupu, gdje nismo izgubili utakmicu, izgubili smo penale, ali je sistem takmičenja takav kakav jeste. Mislim da nije baš logično da se Kup igra na ovaj način, ali šta je tu je. Mi idemo dalje, okrećemo se u potpunosti prvenstvu i što se tiče utakmice protiv Radnik učinit ćemo sve da dođemo do dobrog rezultata. Protivnik poslije tri vezana premijerligaška poraza ima imperative pobjede, ali nama je svaka utakmica pod imperativom pobjede i zna se po šta dolazimo u Bijeljinu", rekao je Musemić, dodavši:

“Što se tiče igračkog kadra, sigurno je da će biti određenih izmjena u ekipi u odnosu na utakmicu protiv Mladosti. Svi igrači su spremni, nemamo povrijeđenih igrača i sa te strane je sve u najboljem redu. Sigurno je da nije bilo dovoljno vremena između utakmica. Jučer smo imali trening regeneracije poslije Kupa, danas već putujemo, popodne treniramo… Takav je ritam, nema mnogo prostora za odmor, ali šta je tu je. Idemo u Bijeljinu da protiv Radnika odigramo dobru utakmicu i učinimo sve da ostvarimo povoljan rezultat po nas", rekao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U nastavku prvenstva nam predstoji teška borba za bodove. Kakvi će biti rezultati, to ne mogu znati, ali mogu reći da će se ekipa uvijek zalagati maksimalno i vjerujem da ćemo uz mnogo rada, želje i podršku naših navijača,  ostvariti rezultate kakvi svi očekujemo.”, zaključio je trener Bordo tima. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi