Musemić: Vidimo se u nedjelju na Koševu

Legenda Sarajeva pred derbi

Musemić: Vidimo se u nedjelju na Koševu

E. Škorić

Legendarni igrač FK Sarajevo, Vahidin Musemić, rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji.

U svojoj petnaestoj godini postao je član FK Sarajevo, a ukupno je za naš klub sakupio 182 zvanična nastupa, u kojima je uspio postići nevjerovatna 83 gola, što ga svrstava među pet najbolji strijelaca u historiji FK Sarajevo. Reprezentativni dres je nosio na 17 utakmica, gdje je uspio postići 9 golova, a u šampionskoj sezoni FK Sarajevo, 1966/67 postigao je u tri takmičenja 23 gola, čime je imao značajan doprinos u prvom, historijskom trofeju bordo kluba.

“Mogu da kažem da su derbiji uvijek neizvjesni, da se tu nikad niko ne može favorizovati. Međutim, vidite, i Sarajevo i Željezničar su u usponu forme i nadam se jednoj dobroj, korektnoj utakmici, korektnom navijanju i svakako, ja bih volio da Sarajevo pobijedi. Onaj ko bude imao više sreće, ko bude u datom trenutku više skoncentrisan on će vjerovatno pobjediti, a svakako neka bolji pobijedi, a to bi trebalo biti Sarajevo”, kazao je Musemić, prenosi službena stranica Sarajeva.

“Derbiji su najinteresantnije utakmice gdje i publika i svi navijači bodre svoj klub. Jedna jača utakmica, ozbiljnija, uz pune tribine, jednostavno to je zadovoljstvo igrati i dati sve od sebe da bi pobijedio. Moja generacija je imala mnogo više uspjeha, međutim kasnije su se stvari promijenile, gdje je Željezničar bio nešto uspješniji. Uglavnom važno je da svi posjetioci uživaju u lijepom fudbalu i što bi ja želio, da se, koliko toliko publika normalno ponaša, a pogotovo igrači na terenu”, kazao je Musemić.

Na kraju razgovora za fksarajevo.ba, Musemić je pozvao gledaoce na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, na istinski spektakl, a i on sam će zauzeti svoje mjesto na zapadnoj tribini najvećeg bh. stadiona.

“Derbi je nešto navrijednije što ima sarajevski i bosanskohercegovački sport. Trebalo bi da bude, a uvijek je bilo tako, puno tribine…To je jedan doživljaj, pogotovo za mlađe generacije koje tek dolaze i kojima će to ostati kao uspomena. Atmosfera je posebna. Vidimo se u nedjelju na Koševu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi