Musemić: Želimo pokazati kvalitet koji posjedujemo

Mladost dočekuje Slobodu

Musemić: Želimo pokazati kvalitet koji posjedujemo

D. Kurbegović

Duel Mladosti i tuzlanske Slobode privlači veliku pažnju budući da tuzlanski tim želi zadržati trenutnu poziciju na tabeli koja ih vodi u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine, dok izabranici Husrefa Musemića sjajnu formu iz pripremnih utakmica žele prenijeti i u prvenstveni

BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se u vikendu pred nama i to utakmicama 19. kola. Duel Mladosti i tuzlanske Slobode privlači veliku pažnju budući da tuzlanski tim želi zadržati trenutnu poziciju na tabeli koja ih vodi u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine, dok izabranici Husrefa Musemića sjajnu formu iz pripremnih utakmica žele prenijeti i u prvenstveni ogled sa Slobodom. U jesenjem dijelu sezone ova dva tima su na Tušnju remizirali odigravši 1:1, a tuzlanski klub je s klupe predvodio upravo Husref Musemić koji je nakon ovog remija napustio ekipu Slobode, a potom preuzeo Mladost s kojom je u svom prvom nastupu u 11. kolu savladao Čelik rezultatom 1:0.

Trener Mladosti, Husref Musemić odlično poznaje tuzlanski tim i svjestan je da ga očekuje neugodan susret: 

"Sloboda je izuzetno kvalitetna ekipa. Tim se nije puno mijenjao u odnosu na jesenji dio prvenstva. Očekuje nas teška utakmica. Oni imaju svoje ambicije, da budu među prvih šest, ali i mi želimo pokazati da smo na pripremama dobro radili. S obzirom na to da će i teren biti težak pitanje je koliko će tu biti igre i koliko će protivnik to dozvoljavati. Na nama je da pružimo svoj maksimum i pokušamo ostvariti što bolji rezultat".

Kapiten Mladosti, Aladin Isaković vjeruje da njegov tim može do pozitivnog rezultata:

"Imali smo sjajne uslove na pripremama na Jadranu i u Turskoj. Mislim da smo dobro radili i najbitnije je da je sve prošlo bez povreda. Protiv Slobode nas očekuje jedna velika borba. To je ekipa koja je odlično vođena, imaju ''glavu i rep'' i sigurno je da neće biti lako. Obećavam veliku borbu i nadam se da ćemo na kraju slaviti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musemić i Šabić u ovom susretu neće moći računati na povrijeđenog Karahmeta koji će odsustvovati duži vremenski period, kao ni na novajlije Vazdu i Jurkića koji još uvijek nisu dobili dozvolu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi