Musić: Možemo biti zadovoljni
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Andorom

Musić: Možemo biti zadovoljni

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a izabranici Mehmeda Baždarevića rezultatom 3:0 savladali su Andoru. 

Po običaju, i ovaj put uz naš nacionalni tim bio je bivši reprezentativac Vedin Musić koji u razgovoru za SportSport.ba ističe da možemo biti zadovoljni pobjedom, iako je utakmica u nekim trenucima bila nervoznog karaktera. 

"Odigrali smo jako dobru utakmicu i možemo biti zadovoljni jer smo osvojili tri boda. Utakmica je krenula dosta nervozno, nismo prihvatili startove fudbalera Andore, ali ipak smo uspjeli smiriti igru i doći do vodstva. Drugo poluvrijeme otvorili smo mnogo bolje i na odličan način iskoristili svoje šanse. Ponavljam opet, možemo biti zadovoljni", kazao je Musić za SportSport.ba, a potom se osvrnuo na nastavak kvalifikacija.

"Optimističan sam, tako da vjerujem u naš plasman na Evropsko prvenstvo. Dokle god postoji šansa treba se nadati i najbitnije da ne razmišljamo mnogo o tome, već da idemo iz utakmice u utakmicu."

Svoj debi u dresu sa državnim grbom sinoć je upisao i napadač Milan Đurić, za kojeg Musić vjeruje da će ostvariti dobru karijeru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Momak ima sve predispozicije da napravi nešto, što govore i njegove igre u Italiji. Đurić je na pravom putu i sigurno da će u narednim godinama biti mnogo bitan našoj reprezentaciji", zaključio je Musić.

Musić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 47 nastupa, a tokom fudbalske karijere nosio je dresove Slobode, Čelika, Instanbulspora, Antalyaspora, te italijanskih klubova Coma, Modene, Torina, Padove, Pro Patrie i Arezza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.