Prvi čovjek "bh. Hoffenheima"

Mušija: Pravimo u BiH jednu lijepu nogometnu priču

D. Kurbegović

Mladost iz Doboja kod Kaknja klub je koji je nakon samo nekoliko godina iz nižeg dospio u najjači rang nogometa u našoj zemlji. Jedan od najzaslužnijih za ovaj veliki uspjeh je i prvi čovjek kluba Mensur Mušija.

Istinski nogometni zaljubljenik, dosta energije i svojih sredstava troši kako bi napravio klub o kojem će se čuti u regiji. Sa predsjednikom kluba iz Kaknja razgovarali smo tijekom treninga ekipe na Kamberovića polju u Zenici, gdje će u subotu dočekati ekipu Slavije u okviru drugog kola Premijer lige.

"U Mladost sam došao zbog ljubavi prema sportu i nogometu, a kao što kažu - prva ljubav zaborava nema. Mi smo mali klub, ali jedan od bolje organizovanih u državi. Hendikepirani smo malo u odnosu na druge klubove, jer spremamo naš stadion da ugosti najbolje klubove, pravimo ekipu koja se može nositi s najboljim ekipama u Premijer ligi. Naš glavni cilj je svakako opstanak u ligi. Doveli smo veći broj igrača u ljetnom prijelaznom roku zbog nešto duže prve polusezone", kaže Mušija.

Na početku će svoje domaće utakmice igrati u Zenici.

"Očekujem podršku navijača iz Zenice, pored naših iz Kaknja. Znam da ljudi u Zenici vole i cijene nogomet, a mi u ekipi imamo dosta igrača koji su iz ovog grada. Zahvaljujem se svima koji nam pomažu, nadam se da će nam ovaj teren biti sretan, a ko zna ako budemo dobro igrali možda i do kraja polusezone budemo igrali na Kamberovića polju", nada se Mušija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost je krenula od nule, ali želi napraviti nogometni bum u našoj zemlji.

"Najbolji je početak od nule. Uvijek je najbolje nešto napraviti iznova, nego nešto rušiti ili dograđivati. Najveća naša snaga je što smo mali klub neopterećen dugovima kao ostali klubovi i nemamo nikakva dugovanja prema državi i igračima. Imamo svoje zemljište, gdje možemo napraviti lijep stadion. Naša želja je da napravimo jednu novu lijepu nogometnu priču, a vrijeme će pokazati da li ćemo uspjeti u tome", kazao je za SportSport.ba Mensur Mušija tvorac bosanskog čuda iz mjesne zajednice u Kaknju.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.