Mustafić: Uvijek sa posebnim motivom igram u dresu BiH

Kadetski reprezentativac BiH

Mustafić: Uvijek sa posebnim motivom igram u dresu BiH

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je drugom utakmicom protiv vršnjaka iz Srbije završila još jedan ciklus priprema za elitni krug kvalifikacija za Evropskog prvenstva. 

Na spisku selektora Sakiba Malkočevića našlo se i ime fudbalera Borussije M'gladbach Mirze Mustafića koji govori o svojim fudbalskim počecima, reprezentaciji, ambicijama...

"Fudbal treniram od svoje četvrte godine. I moj otac se bavio ovim sportom pa sam gledajući njega i ja zavolio tu igru", rekao je mladi veznjak našeg kadetskog tima za nfsbih.ba. 

Mustafiću veliko zadovoljstvo predstavlja igranje za bh. selekciju.

"Najveća mi je satisfakcija to što nastupam za reprezentaciju. Uvijek sa posebnim motivom istrčim na teren kada obučem dres sa grbom Bosne i Hercegovine", ističe Mirza.

O kvalifikacionoj grupi Mustafić kaže: 

"Češka Republika, Mađarska i Škotska su teški protivnici, ali mislim da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", koji je dodao da su njegovi fudbalski uzori su Zlatan Ibrahimović i Marko Reus.

Kao i svaki drugi fudbaler i Mustafić ima svoje ambicije i planove.

"Ambicija mi je da jednog dana zaigram za prvi tim Borussie Mönchengladbach, kao i za A reprezentaciju svoje zemlje", kaže Mustafić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije